Wie is saskia?

In steekwoorden samengevat ben ik idealistisch, heb ik een passie voor alles wat groeit en bloeit en in het bijzonder baby’s. In het dagelijks leven ben ik moeder van 3, verpleegkundig (baby) specialist, babyconsulent, slaapcoach en docent/opleider.

Ik heb sinds 2002 ervaring als kinder- en neonatologieverpleegkundige. Mijn praktijk is in 2008 opgericht. Omdat ik denk dat de zorg voor onrustige baby’s anders en beter kan. Ik merk dat veel ouders worstelen met het huilen van hun baby of het slapen van hun baby/dreumes. Veel reguliere adviezen werken niet omdat ze niet zijn afgestemd op jullie situatie. Ik denk heel graag in de thuissituatie met jullie mee en maak een plan op maat voor jullie dat WEL werkt! Als verpleegkundig specialist kijk ik ook naar mogelijk medisch onderliggende problemen.

Ervaring

Naast mijn werk als verpleegkundig specialist op de polikliniek Kindergeneeskunde, werk ik als sinds 2008 als babyconsulent via mijn praktijk Baby in Balans. Ik bezoek gezinnen thuis of begeleid ze op afstand. In mijn contacten met ouders ga ik letterlijk of figuurlijk naast ze staan en bekijk ik sámen met hen wat nodig is om als gezin beter in balans komen. Daarbij respecteer ik altijd de wensen en inzichten die ouders hebben.

Mijn begeleiding is een aanvulling op de zorg van consultatiebureau, huisarts en/of kinderarts, geen vervanging. Als ouders dat willen neem ik contact op met andere zorgverleners, maar nooit zonder hun toestemming.

Levensloop
Op jonge leeftijd wist ik het al zeker: zorgen voor andere mensen en baby’s in het bijzonder is mijn passie.

Eenmaal zelf moeder kwam ik tot de ontdekking dat, ondanks alle hulpverlening, het zorgen voor een baby niet altijd makkelijk is. Ook tijdens mijn werk in verschillende ziekenhuizen merkte ik dat een deel van de jonge ouders tussen wal en schip vielen. Mijn visie: baby’s die veel huilen horen niet thuis in het ziekenhuis.

Een opname kan zeker een vicieuze cirkel doorbreken en kan een uitkomst zijn als de draagkracht van ouders niet meer toereikend is, maar door persoonlijke begeleiding in de thuissituatie bereik je veel meer. Vooral op de lange termijn zie ik dat ouders zich door begeleiding in de thuissituatie veel meer vertrouwd raken met de zorg voor hun baby.

Vanuit deze ervaringen werd het idee voor een eigen praktijk geboren. Sinds 2008 is Baby in Balans een feit en heb ik al veel ouders op weg mogen helpen op het bijzondere pad van het ouderschap.

Opleiding en achtergrond

Zie LinkedIn. https://www.linkedin.com/in/saskia-ter-horst-535b8a72/

 

Opleidingen en cursussen

2002 – HBO-Verpleegkunde
2003 – Specialistische vervolgopleiding Kinderverpleegkunde (SVK)
2005 – Opleiding Intensive Care Neonatologie (ICN)
2008 – Docentenopleiding Shantala Babymassage
2009 – Training Coachingsvaardigheden
2009 – Basisopleiding Complementaire Zorg voor baby’s en peuters
2010 – Verdiepingsopleiding Complementaire Zorg voor baby’s en peuters
2014 – PreNIDCAP fase 1 en 2
2014 – Opleiding tot Draagdoekconsulent
2015 – Dunstan Babytaal Basis en Trainer
2018 – Dunstan Babytaal Train de Trainer voor babyconsulenten
2018 – Opleiding tot Urotherapeut
2020 – Master Advanced Nursing Practice
2021 – Basiscursus Infant Mental Health
2022 – Family Centered Care/PATH

 

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem gerust contact met mij op, dit kan via e-mail of telefoon.