babymassage

Massage is een hele bijzondere manier om contact te maken met je kindje. Het geeft je de gelegenheid om in de drukte van het dagelijks bestaan even alles opzij te zetten en alleen maar te genieten van elkaar.

Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band tussen jou en je baby versterkt wordt en dat je leert zijn lichaamstaal beter te begrijpen. De massage heeft een kalmerende invloed op het hele organisme, de tastzin wordt ontwikkeld, waardoor de baby leert met vertrouwen en zachtheid te reageren. Dit vertrouwen vormt een goede basis voor het opbouwen van een hechtingsrelatie.

Shantala babymassage is een massagevorm die geschikt is voor alle baby’s: van gezonde baby’s tot huilbaby’s of couveusekindjes. Shantala massage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmassage die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging van baby’s. Met deze vorm van massage geven ouders onder meer warmte en geborgenheid aan hun kinderen, zodat ze kunnen opgroeien tot emotioneel evenwichtige mensen.

Inmiddels is het wetenschappelijk bewezen dat babymassage goed is voor de ontwikkeling van je baby en het een herstellende en helende werking heeft.

Babymassage, les, cursus of workshop in Haaksbergen en omgevingIk geef zowel groepscursussen Shantala babymassage als individuele lessen ‘op maat’ (bij jullie thuis), lessen die specifiek op jou en je baby afgestemd zijn. Wanneer alles goed gaat met jou en je baby kan een groepscursus een heerlijke en gezonde manier zijn om er even tussen uit te zijn met je baby. Als je baby problemen heeft kan ik je ook lessen babymassage aanbieden die specifiek zijn afgestemd op jou en je baby.

Je kunt bij mij workshops babymassage volgen in Haaksbergen, Eibergen, Enschede of Hengelo. Ik doe dit op aanvraag. Je kunt individueel 3 lessen volgen of in groepsverband, waarbij je zelf een groepje mag samenstellen, bijvoorbeeld met ouders van zwangerschapsgym of -yoga.